maanantai 18. huhtikuuta 2011

Anteeksi, onko Teillä aikaa? Kyllä neljä tuntia miinus viisi.

Heipparallaa! Siitä on piiiitkä aika, kun oon viimeks kirjotellu. Pyydän tätä anteeks ja parannan tapani ja organisoin elämäni, jotta pitkiä katkoja ei tulis. Mulla on tässä ollu huonoja viikkoja, paljon kiirettä ja väsymystä, ni ei oo tullu kirjoteltua. Koulu on vieny paljon aikaa, valitettavasti. Mutta tänään on hyvä päivä, kun huomenna alkaa TET, ja kouluun seuraavan kerran ens viikon tiistaina. Ei hirveesti tarvi miettiä mitään, paitsi ehkä mitä sit söis. : D

Jos joku ihmettelee tota otsikkoa, niin se johtuu siitä, että ranskassa kelloa kysytään noin ja siihen vastataankin... eh... aika personaalisesti. : D Keskustelu menee ranskaksi näin: Pardon, vous avez l'heure? Il est quatre (4) moins cinq (5). Toi ois luonnollisempaa kaupungilla joltain vieraalta kysyessä. Miksi? Koska se aloitetaan pardon (vastaa englannin sanaa excuse me, eli siis anteeksi), ja lisäksi siinä teititellään. Järkevästi puhekielelle suomennettuna se ois suunnilleen: Anteeks, mitä kello on? Viittä vail viis. Suomessa ei hirveesti teititellä (tai tässä tapuksessa ees sinutella). Jotenki kohteliaisuussäännöt poikkee kaikesta muusta maailmasta. Pitää munkin hieman skarpata kun pääsee ens syksynä Etelä-Saksaan vaihtoon. Siellä pitäis mm. opettajaa puhutella rouva/herra lehtorina.

Mutta ei täs hirveesti sit muuta. Kuvia laitan myöhemmin vielä.. Mutta kunnes seuraavan kerran kirjottelen, heippa! Xoxo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti